Ankersan Orman Ürünleri E-Ticaret Mağazası

Fabrika

ANKERSAN ORMAN ÜRÜNLERİ İNŞAAT NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş

Firma aynı dönem içerisinde Gerede ilçesi Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 40.000 m2 lik arsa  üzerinde inşaatına başlamış olup 2015 Ocak ayı itibari ile de 5.800 m2 kapalı alanı ile mevcut işletmesinde üretim faaliyetlerine başlamıştır.

Firma faaliyetlerine başlarken yıllık 61.500 m3 orman emvali ham madde işleme kapasitesi ile üretim sağlamayı amaçlamıştır. Kurumun temel faaliyetleri entegre orman ürünleri işleme amaçlıdır. Firmanın kapalı alan bölümünde, kompakt uzaktan kumandalı 4 çizmeli tomruk arabası, hidrolik sistem Tandem yatay gövde tomruk bıçkısı, dik gövde tomruk bıçkısı, 80 lik tablolu şerit makinesi, markol makinası, çift milli paletli çoklu dilme makinesi, kapak ve tahta yarma, baş kesme makineleri, şerit testere bileme makinesi, yan eşitleme, gaz altı kaynak makinası, kurutma, buhar fırını ve buhar kazanı, talaş emme, toplama silosu ve taşıma işlerinde kullanılmak üzere folkliftler ve kepçe ekipmanları bulunmaktadır.

Firma,

 KAYIN (fırınlı kayın kereste imalatı, iç dekorasyon, mobilya, mutfak, merdiven ve parke üretimi),

 ÇAM (başta kapı ve pencerelerde olmak üzere ağaç malzemelerinin kullanıldığı her alanda gerekli bir ağaç türü),

KÖKNAR (kolay işlenebilir olması ve eskitme türü mobilyalar için lif dokusu nedeniyle uygun bir malzeme),

KESTANE (dekoratif ahşap uygulamalarında suya dayanıklı deniz araçlarında kullanımı olan bir ağaç türü) ve

MEŞE (ağırlıklı olarak mobilya ve iç mimaride, kalın ve seyrek halkalı meşe kereste yapıların dış ve iç bölümlerinde, kapı, pencere, merdiven, döşeme kaplaması, parke yapımında kullanılan bir ağaç türü) işlemesi yapmaktadır.

DİŞBUDAK ( Damarlı olduğu için özellikle tercih edilen açık renkli ve sert bir ağaçtır. dişbudak ağacından yapılan gitarlar bu yüzden mat boyayla boyanmaz, en fazla transparan boyayla renklendirilir. fender firmasının efsanevi rosewood telecaster haricindeki tüm naturel gitarları bu ağaçtan yapılır. dişbudak, normalde kullanılan kavak, kızılağaç gibi ağaçlardan daha pahalı olduğu için, sözkonusu firmanın 2 tone sunburst modelleri 3 tone sunburst'lerinden daha yüksek fiyatla satılır.)